پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود زمان عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ اعلام شد سمند LX در مشهد ۳۰۰ میلیون تومان | قیمت خودرو‌های داخلی (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | این خودرو‌ها را با کمتر از یک میلیارد تومان بخرید سهام عدالت متوفیان مشمول کدام سهامداران می‌شود؟ برای مبالغ بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، قبض برق میلیونی صادر می‌شود طرح فروش و پیش ثبت نام فیدلیتی الیت بهمن موتور از امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) + جدول ویدئو | روایت رهبر انقلاب از گلایه‌های یک تولیدکننده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت | «من شرمنده شدم!» مالیات خودرو و موتورسیکلت اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) + بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آخرین قیمت دلار توافقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ دلار حواله کاهشی شد جهش ۵۳ هزار واحدی شاخص کل | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ بهمن ۱۴۰۳) زمان خرید عرضه اولیه «شمس» مشخص شد | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد ۱.۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای شهر مشهد در صحن علنی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت کامل پیمانکار و شهرداری برای اتمام فاز یک خط ۳ مترو+ویدئو واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن ممنوع اعلام شد طلا رکورد شکست | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) قطع برق امسال هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال به شیلات خراسان رضوی خسارت زد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۳ بهمن ۱۴۰۳) | قیمت بعدی بیت‌کوین چند است؟ رشد ۲۷ درصدی ترانزیت جاده‌ای در ۱۰ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ ثبت سفارش واردات خودرو‌های نو و کارکرده توسط اشخاص آغاز شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد ۴ نمونه از خصوصی‌سازی‌های موفق را معرفی کرد نرخ تورم دی ماه ۳۲ درصد شد ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزار و ۵۳۲ تومانی چقدر شد؟ (۳ بهمن ۱۴۰۳) بیشترین حقوق ماهانه در ایران را کدام افراد دریافت می‌کنند؟ جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در مشهد اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | سیب‌زمینی کیلویی ۲۵ هزار تومان عرضه بنزین سوپر در تهران و کرج (۳ بهمن ۱۴۰۳) + مسیریابی
سرخط خبرها

بدهکاران بانکی رصد می‌شوند | معاون اقتصادی استاندار خراسان رضوی: با متخلفان برخورد می‌شود

  • کد خبر: ۱۹۳۰۱۲
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۹
بدهکاران بانکی رصد می‌شوند | معاون اقتصادی استاندار خراسان رضوی: با متخلفان برخورد می‌شود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی گفت:‌ از ۲ ماه قبل به کمک دستگاه‌های نظارتی و بانک‌های عامل، در حال رصد بدهکاران بانکی در استان هستیم.

هاشمیان | شهرآرانیوز؛ «حتی یک بدهکار بانکی برای اقتصاد استان و اعتماد بدنه اجتماعی زیاد است، اما حتما ضرورت دارد که برای جلوگیری از هرگونه پیش قضاوت، این تعداد را با اندازه اقتصاد استان که اقتصادی مشتمل بر ۹۵ درصد بخش خصوصی است، مقایسه کنیم.» این برشی از صحبت‌های معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با شهرآراست.

در ادامه انتشار فهرست ابربدهکاران توسط بانک مرکزی و همچنین گزارش شهرآرا درباره بدهکاران دانه درشت استان به سراغ ابوالفضل چمندی رفتیم. به اعتقاد او درصد بسیار ناچیزی از افراد به قصد کلاهبرداری و سوء استفاده از تسهیلات بانکی، اقدام به دریافت تسهیلات می‌کنند و بیشتر حوادث، وقایع پیش بینی نشده، عدم ایفای تعهدات مشتریان و عدم انجام محاسبات دقیق و برآورد از مخاطرات کسب وکار باعث مشکل بازپرداخت تسهیلات می‌شود.

بدهکاران را رصد می‌کنیم

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار در پاسخ به این سؤال که چه اقدامی برای برگشت این وام‌ها صورت گرفته و چه برنامه‌ای در دستورکار قرار گرفته است، گفت: حسب دستور استاندار، از دو ماه قبل به کمک دستگاه‌های نظارتی و بانک‌های عامل، در حال رصد بدهکارانی هستیم که پرونده وصول بدهی آن‌ها بیش از یک سال در جریان بوده و رقم بدهی آن‌ها بیش از یک میلیارد تومان است. در گام اول، فهرست بدهکاران در بانک‌ها مشخص شد و در گام دوم طی جلسات مشترکی که با نمایندگان بانک‌ها برگزار شد، پرونده این بدهکاران بررسی و درنهایت در جلساتی که با حضور نمایندگان دستگاه‌های نظارتی برگزار خواهد شد، فرایند وصول این مطالبات تعیین تکلیف و پیگیری خواهد شد.

چمندی درباره تعداد ابربدهکاران بانکی گفت که در بررسی‌های اولیه انجام شده از فهرست بدهکاران بانکی، تعداد شرکت‌های مطرح مندرج در این فهرست پنج شرکت است. باتوجه به اینکه این فرایند برای نخستین بار در حال انجام است بعد از حصول نتیجه، اطلاع رسانی لازم انجام خواهد شد.
چمندی با اشاره به اینکه قانون گذار معمولا محل هزینه کرد هرگونه تسهیلاتی که مجوز پرداختش را به بانک می‌دهد روشن می‌کند، اظهار کرد: در صورت انحراف طرح به هر دلیلی، نهاد نظارتی تعیین شده در دستورالعمل مربوط باید برخورد قانونی لازم را صورت دهد که در برخی مواقع مسئولیت نظارت، برعهده بانک‌ها و در برخی موارد نیز برعهده دستگاه‌های مرتبط از قبیل استانداری، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و... است.

او درباره عملکرد استانداری در حوزه مسئولیت خود افزود: به طور هفتگی یک گروه متشکل از نمایندگان دستگاه‌های اجرایی، ضمن بازدید از طرح‌هایی که تسهیلات به آن‌ها تعلق گرفته است، در صورت مشاهده هرگونه انحراف، موضوع را در کمیته نظارتی که ماهیانه در دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال برگزار می‌شود، مطرح و درباره طرح تصمیم گیری می‌کنند که البته رأی کمیته برای بانک‌ها و دریافت کننده تسهیلات لازم الاجرا خواهد بود. در همین راستا برخی پرونده‌ها که البته میزان آن به نسبت تسهیلات پرداخت شده خیلی نیست، مشمول انحراف تشخیص داده شده و تسهیلات به نرخ سود بانکی روز به علاوه جرائم مربوط از متقاضی دریافت شده است.

سرمایه گذاران در انتخاب طرح دقت کنند

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار با تأکید براینکه ما قائل به پیشگیری از ایجاد این بدهکاری‌ها هستیم گفت: دقت در انتخاب طرح‌ها و بررسی ابعاد مختلف یک طرح تا حدود زیادی از ایجاد پرونده‌های این چنینی جلوگیری خواهد کرد. اینکه یک طرح به صرف تولید و اشتغال باید تسهیلات بگیرد صحیح نیست، حتما باید ابعاد تجاری طرح بررسی و به این سؤال‌ها پاسخ داده شود که آیا این طرح سودآور است یا خیر؟ بازگشت سرمایه این طرح چند ساله است؟ آیا سرمایه گذار بودجه بندی مشخصی برای اجرای طرح و بازگشت تسهیلات دارد یا خیر؟ آیا مخاطرات طرح شناسایی شده است؟

چمندی با اشاره به اینکه متأسفانه برخی واحد‌های متوسط به دلیل اشراف نداشتن به مسائل مالی و اقتصادی به افراد سودجو مراجعه می‌کنند که آن‌ها طرح‌هایی را در خلأ تهیه و در اختیار سرمایه گذار قرار می‌دهند، اظهار کرد: شاید این گونه طرح تهیه کردن در کوتاه مدت مشکل را برای سرمایه گذار برطرف کند، اما حتما سرمایه گذاری را که چشم اندازی برای خود ندارد، دچار مشکلات متعددی خواهد کرد. ازاین رو ارائه خدمات مشاوره‌ای دقیق به سرمایه گذاران و کمک به آن‌ها برای شناسایی ریسک‌های کسب وکارشان بسیار راهگشا خواهد بود.
به گفته او، بانک‌ها در تکمیل پرونده تسهیلاتی سرمایه گذاران صرفا نباید بر تشکیل پرونده متمرکز شوند، بلکه استفاده از راهنمایی‌های کارشناسان بانکی باتوجه به تجربیاتی که دارند بسیار حائز اهمیت است.

تسهیلات کم بهره برای بنگاه‌های خرد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار در پاسخ به این سؤال که چرا برخی کارآفرینان در تأمین مالی دچار مشکل هستند، اما بدهکاران بانکی به راحتی وام می‌گیرند اظهار کرد: ما این موضوع را مدام از طریق فرمانداری ها، پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و... رصد می‌کنیم. در سال جدید تلاش شد تسهیلات تبصره‌ای (با نرخ سود مناسب) به بنگاه‌های خرد و متوسط اختصاص یابد و تسهیلات کلان (با نرخ سود بانکی) به کسب وکار‌های بزرگ. حتی به منظور تقویت بنگاه‌های خیلی بزرگ از ابزار انتشار اوراق استفاده شد که نتایج بسیار خوبی را در هفت ماهه اول امسال رقم زد.

چمندی با تأکید براینکه بنگاه بر مبنای سودی که ایجاد می‌کند سر پا خواهد ماند، اضافه کرد: مجموعه مدیران اقتصادی استان همواره تلاش داشته اند که از کسب وکار‌هایی که ابعاد کاری آن‌ها مشخص است و پیشرفت فیزیکی ۷۰ داشته باشند، حمایت و با ارائه تسهیلات بانکی به راه اندازی بنگاه‌های اقتصادی ارزشمند کمک کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->